Glass utan glass

VitaMix Profi Blender
VitaMix Profi Blender.

Efter att nu skrivit en hel massa om Spotify och musik i största allmänhet så tänkte jag nu att jag skulle skriva om någonting annorlunda, nämligen mat och dryck. Men inte vilken mat och dryck som helst, utan mat och dryck som man kan göra med en mixer / blender. Det är någonting som jag upptäckt först rätt så nyligen, hos en kompis, hur pass mycket roligt som det går att göra med en blender. Jag tänkte först att det väl mest rörde sig om smoothies, fruktdrycker och liknande och javisst, det går alldeles utmärkt att göra med en blender och redan det är väl tillräckligt skäl att skaffa en. Att kunna göra sina egna fruktsmoothies på det sätt man själv vill? Det låter ju lika bra som det är!

Men vad jag upptäckte hos min kompis är att en kraftfull höghastighetsblender kan göra mer än så. Den kan dels verkligen finfördela ingredienserna, och dels ta sig an lite tuffare saker. Vad hon gjorde var att göra glass utan glass – som ändå smakade lika gott som glass! Förvirrande? Det är inte så konstigt egentligen. Vad man gör är att man helt enkelt tar frukt och skär den i små bitar och fryser den. När den är fryst så mixar man den sedan i sin höghastighetsblender. Man kan behöva exempelvis lite kokosmjölk också för att det verkligen ska kännas som glass, men ett alternativ är banan. Typ, skär en banan i små bitar och frys, och välj sedan den frukt du vill ha och gör det samma med den. Bananen kommer sedan, förutom att den smakar gott, göra att det hela verkligen känns som glass, men är typ tio gånger nyttigare.

Det var i princip det som gjorde att jag bestämde mig för att skaffa en höghastighetsblender själv. Jag beställde en från Bagaren & Kocken som i och för sig inte var helt billig men som verkligen är kvalitet. Hög hastighet och mycket kraftig. Förutom smoothies och fruktglass utan glass så klarar den även sådant som att göra smör på nötter, nötsmör. Nötsmör är dyrt att köpa och kan man göra sitt eget så är ju det bara bra. Det kan vara bra att rosta nötterna före, hur mycket eller lite avgör man själv, och det kan behöva tillsättas lite olja också. Förutom fruktglass så är det nog nötsmör som jag tycker är det bästa med en höghastighetsblender.

Sedan är det också roligt att leta reda på olika recept på nätet, vad folk använt sina blenders till, och det är mycket! Jag hinner inte ens prova på en tiondel men det innebär ju bara att jag har många spännande experiment att se fram mot. Att skaffa en blender är någonting som jag verkligen kan rekommendera, men försäkra dig om att du väljer en blender / mixer med höghastighet. Det är ju bara tråkigt om man vill prova på någonting nytt och så upptäcker man att ens blender är för svag och långsam för att klara av det.

Det var allt för den här gången; ingen musik men väl fruktglass och nötsmör vilket inte är fy skäms det heller. Eller, ett litet musiktips blir det. Titiyo är en artist jag alltid gillat sådär, men de senaste åren glömt bort. Jag hörde nyligen hennes låt ”Drottningen är tillbaka” och är helt fast i den. Hennes nya låtar på svenska är verkligen toppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *