Söt musik på Spotify

Jag tycker om söt musik, men den ska gärna ha energi också, och om texterna är bra så är det en bonus. Därför är ett av mina favoritband The Pipettes, en brittisk indiegrupp som tar sitt avstamp i 60-talets tjejgrupper som Crystals, Ronettes och liknande, men som sagt med mer än bara en liten dos av New Wave och indieattityd. Väldigt bra melodier, väldigt energiskt och framfört med attityd. Samtidigt som det är väldigt sött. Texterna är också väldigt välformulerade och underhållande med roliga referenser, ordlekar och liknande. Jag har lyssnat på dem i flera år och inte tröttnat ännu.

De har släppt två album och ett antal singlar (som kan vara svåra att få tag på). Det andra albumet, ”Earth vs. The Pipettes”, är bra, men det är debuten från 2006, ”We Are The Pipettes” som är det riktiga mästerverket. ”Your Kisses Are Wasted on Me”, ”Pull Shapes” och flera andra är små pop-mästerverk! I mitt tycker är det ett av det här århundradets absolut bästa album så här långt.

Så här kommer det, Pipettes mästerverk från 2006, fullt med söt och kaxig popmusik med melodier av högsta kaliber! Lyssna och njut, gärna på hög volym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *