Spotify överraskar

Jag har tidigare skrivit om problemet med att Spotifys utbud inte alltid är så stort och heltäckande som jag skulle önska. Det är givetvis någonting som gäller icke-västerländska artister; jag använde ju Jun Togawa som exempel. Men ibland hittar man ändå det man letar efter hos Spotify, så till den grad att man blir lite förvånad. Senast var när jag bestämde mig för att kolla upp ett band som jag lyssnade en del på för några år sedan, Marshmallow Kisses. Om du inte hört talas om dem så är det inte så konstigt; det är ett band från Hong Kong som inte direkt slagit igenom i väst. Att få tag på skivor med dem var inte det lättaste, kan jag säga…

Jag blev lite förvånad när det visade sig att mycket av Marshmallow Kisses musik fanns på Spotify – förvånad i positiv bemärkelse, givetvis! Antalet spelningar av deras låtar på Spotify ligger sedan mest runt två till fyratusen för det mesta. Inte helt uselt och nog lite mer än jag räknat med. Deras två skivor – EP:n ”I Wonder Why My Favorite Boy Leaves Me An EP” och fullängdaren ”Ciao! Baby” finns där, men tyvärr inte några av deras singelspår eller låtarna som de haft med på en del olika samlingsskivor. Nåja, man kan tydligen inte få allt här i världen av någon outgrundlig anledning.

Marshmallow Kisses musik är sedan lite svår att beskriva. Twee pop, med inslag av exempelvis bossa nova, kanske? Beskrivningar på nätet jag stött på hävdar också, lustigt nog, att Marshmallow Kisses låter lite som ”svensk pop”. Jag antar att det är då typ tidiga Cardigans, innan de haft några riktiga hits, som avses. Först och främst debutalbumet ”Emmerdale”, men kanske också lite ”Life”. Men jag vet inte riktigt om jag håller med riktigt. Visst, lite ”Emmerdale” låter det, och sångerskan Edine låter lite som Nina Persson gjorde på den tiden.

Debuten ”I Wonder Why My Favorite Boy Leaves Me An EP” är nog min favorit. Bästa låt tycker jag nog att ”The Best Days We Used To Have” är, men det är en överlag bra EP. Men det ska erkännas att man nog måste vara i rätt sinnesstämning för att uppskatta Marshmallow Kisses. Det är ju ofta så med twee pop, den gör sig bäst i lagom doser då och då. Men här kommer den i alla fall ”I Wonder Why My Favorite Boy Leaves Me An EP”.

Uppföljaren ”Ciao! Baby” är kanske en bättre helhet än föregångaren, den känns lite mer professionell. Den är inte riktigt lika bra som ”I Wonder Why My Favorite Boy Leaves Me An EP”, men får mer än godkänt, ett stycke bra twee pop. Min favoritlåt på ”Ciao! Baby” är titelspåret, som är deras kanske mest poppiga låt över huvud taget. Charmig och nog bättre än någonting på föregångaren. Även om den är svagare överlag så har den flera riktigt bra låtar, och inga bottennapp. Den är definitivt värd att lyssnas på också, och här kommer den från Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *