Trollstavar som gör musik

Magic Wands är ett amerikanskt band som jag upptäckte för några år sedan, alldeles innan de släppte sitt första fullängdsalbum. Jag hörde låten ”Teenage Love”, jag minns inte riktigt var eller hur och tyckte att den lät nästan perfekt. En blandning av dream pop och Blondie typ. Eftersom jag gillar både dream pop (Mazzy Star är ett av världens bästa band) och Blondie (som också är ett av världens bästa band) så tyckte jag givetvis om den. Det blev ju inte sämre av att Magic Wands hade mer än bara ett bra sound, de skrev också bra låtar med drömska popmelodier. Lite som med Pipettes så är det kontrasterna som gör det; det tuffa som möter det drömska.

Magic Wands första album, ”Aloha Moon”, kom ut 2012 och vi är många som älskade det och ivrigt väntat på uppföljaren, och vänta har vi fått göra. Uppföljaren är på väg, men kommer inte förrän våren 2016, om den inte blir försenad. Men så länge som uppföljaren är lika bra som den första skivan så gör det inte så mycket. Jag har fortfarande inte tröttnat på ”Aloha Moon” och de singlar som föregick albumet. Om singelversionerna av ”Kiss Me Dead” och ”Teenage Love” är bäst är någonting jag ofta funderar på. Ibland tycker jag singelversionerna, ibland albumversionerna.

Om du inte har hört magic Wands tidigare så har du någonting att se fram emot. På Spotify finns debutalbumet och ett antal singelspår tillgängliga. Jag tycker det är lika bra att börja direkt med debutskivan. Så här kommer den ”Aloha Moon” av Magic Wands.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *